14 Haziran 2016 Salı

Kitap Yorumu: Tersyüz - Amy Harmon




Orijinal Adı: Making Faces
Basım Yılı: 2014
Sayfa Sayısı: 372
Fiyatı: 20


Tersyüz'ü ilk çıktığında yani Aralık 2014'te 1.baskısını almıştım fakat şuan kapağı değişti. Yazının sonuna da yeni kapağını koyarım.


Tersyüz tamamiyle bir yıkılış ardından mücadele ve sonunda ayağa kalkanların hikayesi diyebiliriz. Modern çağın Güzel ve Çirkin'i demek gerçekten yerinde olmuş. Ama daha çok kitapta söylenen güzelin her zaman güzel, çirkinin ise her zaman çirkin kalmayacağı.


Kitabın konusu aslında aşk hikayesi olarak başlıyor ama yazarın iyi anlatımı ve aralara kattığı geri dönüşler, dostluklar ve özellikle savaş sayesinde aşk romanlarından ayrılan bir kitap oldu Tersyüz benim için. Kitabımızın başta bir "güzel"i bir de çirkin"i var. Güzelimiz Ambrose Young kendisi okulun en çekici çocuğu ve hiç yenilgi almamış bir güreşçi. Çirkinimiz ise Fern Taylor kendisi bir papazın kızı, kendini aşk romanlarına ve hikaye yazmaya kaptırmış, Ambrose Young'a aşık.


Ambrose yaşadığı yerden gitmek adına fikirler ararken askerliği düşünmüş ve arkadaşlarını da bu konuda ikna etmiştir. Beş arkadaş Irak'a gitmiş fakat talihsiz olaylar sonucu sadece Ambrose geri dönebilmiştir. Tabi ki buna geri dönebilmek denirse... Ambrose'un vücudunun sağ tarafına şarapnel parçaları saplanıyor. Artık ne sağ kulağı duyabiliyor ne de sağ gözü görebiliyor. Her şey tersyüz olunca insan dostlarının değerini anlayarak onlara daha sıkı sarılıyor.


Kitabın adı konuyla bu kadar bağdaştırılabilirdi. Çirkin güzel, güzel ise çirkin oluyor. Ama aşk ne olursa olsun yolunu bulabiliyor. Belki de asla arkadaş olmayacağınız veya sevmeyeceğiniz birileri sizin için anlam kazanabiliyor. Başta dediğim gibi kitap öyle alıyım onların aşk hikayesinden ilham alıyım bir kitap değil. Sizin bakış açınızı değiştirebilecek bir kitap. Başı benim için akıcı değildi ama sonradan gerçekten elimden düşüremedim ve bir günde bitirdim. Gerçekten bakış açım değişsin, hayata karşı düşüncelerim sabit kalmasın, bir gün her şeyin benim başıma gelip benim de tersyüz olabileceğimi hatrılatan bir kitap okumalıyım diyorsanız buyrun Tersyüz...


-ALINTILAR-

> Seni istemeyen birine ait olabilir misin?

> Bazen bir yüze aşık oluruz, onun ardındakine değil.

> Aşk dediğin fırtınaya benzer ve titremez asla.

> Kendi dertlerimizle o kadar meşgulüz ki başkalarının başında ne tür belalar olduğunu görmüyoruz.

> Kitaplar olmak istediğin kişi olmak istediğin kişi olmanı, bir süre kendinden kaçmanı sağlıyor.


Bu da kitabın yeni kapağı. Umarım yazı hoşunuza gitmiştir bu kitabı alıp okursunuz ve size bir şeyler katar. Herkese iyi okumalar :)



0 yorum:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe

Copyright © Kitap Köşem

Tasarım: Anders Noren | Blogger Temaları: NewBloggerThemes.com | Türkçeleştirme: Karamsar Temalar